banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Temo coe pandan - traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Temo coe pandan
traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan

Bahan-bahan:
200 ml kokosmelk
25 ml suij water (uit 15 suije bladeren en 5 pandan blad)
200 gr witte ketan meel
1/2 theel zout
bananenblad
2 pandan blad
 
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling
100 gr palmsuiker
25 gr geroosterde witte sesam
 
Taburan:
garnering:
2 theel geroosterde witte sesam
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de santen samen met het sije water. Meng dit langzaam met de ketan en het zout tot een glad deeg en verdeel dit in 25 porties. Meng de palmsuiker met de sesam. Snijd het pandan blad in 25 stukjes. 
Neem een portie deeg en druk dit plat, leg daarop wat suikermengsel en vorm een bolletje. Bestrooi de bolletjes met de sesam. Bekleed een stoompan met bananenblad en leg de bolletjes daarop. Leg op elke bolletje een stuk pandanblad. Stoom de temo in 15 minuten gaar en open de pan elke 3 minuten om de stoom te laten ontsnappen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 364 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38885961