logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Temo coe pandan
traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan

Bahan-bahan:
200 ml kokosmelk
25 ml suij water (uit 15 suije bladeren en 5 pandan blad)
200 gr witte ketan meel
1/2 theel zout
bananenblad
2 pandan blad
 
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling
100 gr palmsuiker
25 gr geroosterde witte sesam
 
Taburan:
garnering:
2 theel geroosterde witte sesam
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de santen samen met het sije water. Meng dit langzaam met de ketan en het zout tot een glad deeg en verdeel dit in 25 porties. Meng de palmsuiker met de sesam. Snijd het pandan blad in 25 stukjes. 
Neem een portie deeg en druk dit plat, leg daarop wat suikermengsel en vorm een bolletje. Bestrooi de bolletjes met de sesam. Bekleed een stoompan met bananenblad en leg de bolletjes daarop. Leg op elke bolletje een stuk pandanblad. Stoom de temo in 15 minuten gaar en open de pan elke 3 minuten om de stoom te laten ontsnappen.

Add comment

Submit

who is online

We have 68 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176462