Temo coe pandan
traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
Bahan-bahan:
200 ml kokosmelk
25 ml suij water (uit 15 suije bladeren en 5 pandan blad)
200 gr witte ketan meel
1/2 theel zout
bananenblad
2 pandan blad
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling
100 gr palmsuiker
25 gr geroosterde witte sesam
Taburan:
garnering:
2 theel geroosterde witte sesam
Cara membuat:
bereiding:
Kook de santen samen met het sije water. Meng dit langzaam met de ketan en het zout tot een glad deeg en verdeel dit in 25 porties. Meng de palmsuiker met de sesam. Snijd het pandan blad in 25 stukjes.
Neem een portie deeg en druk dit plat, leg daarop wat suikermengsel en vorm een bolletje. Bestrooi de bolletjes met de sesam. Bekleed een stoompan met bananenblad en leg de bolletjes daarop. Leg op elke bolletje een stuk pandanblad. Stoom de temo in 15 minuten gaar en open de pan elke 3 minuten om de stoom te laten ontsnappen.