Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Hati Sapi Masak Kalio - lever in kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Hati Sapi Masak Kalio
lever in kruidige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
750 ml kokosmelk
1 kunyit blad
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
1 asem kandis
 
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 rode rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes en rooster deze voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de sereh en de jeruk purut blaadjes en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de lever en de asem kandis toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411172