logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Hati Sapi Masak Kalio
lever in kruidige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
750 ml kokosmelk
1 kunyit blad
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
1 asem kandis
 
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 rode rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes en rooster deze voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de sereh en de jeruk purut blaadjes en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de lever en de asem kandis toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 179 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140104