Hati Sapi Masak Kalio
lever in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
750 ml kokosmelk
1 kunyit blad
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
1 asem kandis
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
4 rode rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes en rooster deze voor 3 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de sereh en de jeruk purut blaadjes en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de lever en de asem kandis toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.