banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Karsigu 2
geitenvlees met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 kruidnagels
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1 kaneelstokje
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketumbar
1,5 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm laos
1 theel. trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster vervolgens eerst droog in een pan de ketumbar, de peper en de jinten. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, de salam, de kaneel, zout naar smaak en de kruidnagels toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 164 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335177