Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Karsigu 2
geitenvlees met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 kruidnagels
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1 kaneelstokje
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketumbar
1,5 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm laos
1 theel. trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster vervolgens eerst droog in een pan de ketumbar, de peper en de jinten. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, de salam, de kaneel, zout naar smaak en de kruidnagels toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117443