schapenvlees met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr, mals schapenvlees,
1 serehstengel, gekneusd
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 salamblaadje,
1 eetl. olie,
4 cm kaneel
2 kruidnagels,
Haluskan;
boemboe:
4 kemirinoten
1 theel. ketoembar,
1 theel. laos,
peper en zout naar smaak
1/2 theel. trassi,
1/2 theel. djinten,
1/2 theel. jahe/djahé
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemirinoten droog in een pan. Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de kokosmelk met de overige ingrediënten toe en laat alles doorstoven totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr, mals schapenvlees,
1 serehstengel, gekneusd
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 salamblaadje,
1 eetl. olie,
4 cm kaneel
2 kruidnagels,
Haluskan;
boemboe:
4 kemirinoten
1 theel. ketoembar,
1 theel. laos,
peper en zout naar smaak
1/2 theel. trassi,
1/2 theel. djinten,
1/2 theel. jahe/djahé
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kemirinoten droog in een pan. Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de kokosmelk met de overige ingrediënten toe en laat alles doorstoven totdat het vlees gaar is.