zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Seen Lo Shun Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met asperges
- Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Sayur Asem Rebung Udang - bamboescheuten met garnalen in saus
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis
- Filipijnse nasi goreng
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
Oseh-Oseh 3


Oseh-Oseh
gestoofd rundvlees
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr riblappen
2 salamblaadjes
5 jerut purut blaadjes
2 eetl olie
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
3 kemiri noten
1 theel trassi bakar
1 cm palmsuiker (gula jawa)
5 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel asem
2 lomboks
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel 60 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
ingrediënten:
300 gr riblappen
2 salamblaadjes
5 jerut purut blaadjes
2 eetl olie
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
3 kemiri noten
1 theel trassi bakar
1 cm palmsuiker (gula jawa)
5 sjalotten
2 teentje knoflook
1 theel asem
2 lomboks
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel 60 minuten zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.