logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Oseh-Oseh 2
gehaktballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 sjalotten
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel
2 theel asem
4 eetl water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 kemirinoten

Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en meng dit samen met de boemboe door het gehakt. Meng er eventueel een ei doorheen. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de jerut purut, het asemwater, de sereh en de kokosmelk toe en laat de balletjes langzaam gaar sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 482 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421661