Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Oseh-Oseh 2 - gehaktballetjes in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Oseh-Oseh 2
gehaktballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 sjalotten
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel
2 theel asem
4 eetl water
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
1 theel trassi bakar
2 cm laos
2 theel ketumbar
1 theel jinten
5 kemirinoten

Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en meng dit samen met de boemboe door het gehakt. Meng er eventueel een ei doorheen. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Meng de asem door het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de balletjes rondom bruin. Voeg dan de jerut purut, het asemwater, de sereh en de kokosmelk toe en laat de balletjes langzaam gaar sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660