banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Jongkong Surabaya
gestoomde rijst cake

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijstebloem
200 gr suiker
1 1/2 theel zout
1500 ml santen gemaakt uit 1/2 kokosnoot
2 eetl betel limoen sap
10 eetl abumerang
50 ml water
50 ml suij blad extract (geperst uit 10 pandan en 30 suji bladeren)
gerapste kokos uit 1/2 kokosnoot
olie

Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de abumerang. Meng 1/2 theel zout met de gerapste kokos en stoom dit voor 10 minuten. Meng de rijstebloem met de suiker, het zout, de santen en het betelsap. Verdeel het mengsel in 2 porties. Meng in een portie de abumerang en in de ander het suji extract.
Vet een bakschaal in met de olie. Schep 5 eetl van het abumerang gekleurde mengsel in de schaal en spreid dit uit. Stoom het vervolgens voor 5 minuten. Herhaal dit met het suji gekleurde mengsel en wissel totdat beide mengsels op zijn. Stoom het vervolgens in 30 minuten verder gaar. Laat het afkoelen en snijd het dan in plakjes en serveer het met de gerapste kokos. 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814596