Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jongkong Surabaya
gestoomde rijst cake

bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijstebloem
200 gr suiker
1 1/2 theel zout
1500 ml santen gemaakt uit 1/2 kokosnoot
2 eetl betel limoen sap
10 eetl abumerang
50 ml water
50 ml suij blad extract (geperst uit 10 pandan en 30 suji bladeren)
gerapste kokos uit 1/2 kokosnoot
olie

Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de abumerang. Meng 1/2 theel zout met de gerapste kokos en stoom dit voor 10 minuten. Meng de rijstebloem met de suiker, het zout, de santen en het betelsap. Verdeel het mengsel in 2 porties. Meng in een portie de abumerang en in de ander het suji extract.
Vet een bakschaal in met de olie. Schep 5 eetl van het abumerang gekleurde mengsel in de schaal en spreid dit uit. Stoom het vervolgens voor 5 minuten. Herhaal dit met het suji gekleurde mengsel en wissel totdat beide mengsels op zijn. Stoom het vervolgens in 30 minuten verder gaar. Laat het afkoelen en snijd het dan in plakjes en serveer het met de gerapste kokos. 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117466