gestoomde rijst cake
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijstebloem
200 gr suiker
1 1/2 theel zout
1500 ml santen gemaakt uit 1/2 kokosnoot
2 eetl betel limoen sap
10 eetl abumerang
50 ml water
50 ml suij blad extract (geperst uit 10 pandan en 30 suji bladeren)
gerapste kokos uit 1/2 kokosnoot
olie
Cara membuat:
bereiding:
Meng het water met de abumerang. Meng 1/2 theel zout met de gerapste kokos en stoom dit voor 10 minuten. Meng de rijstebloem met de suiker, het zout, de santen en het betelsap. Verdeel het mengsel in 2 porties. Meng in een portie de abumerang en in de ander het suji extract.
Vet een bakschaal in met de olie. Schep 5 eetl van het abumerang gekleurde mengsel in de schaal en spreid dit uit. Stoom het vervolgens voor 5 minuten. Herhaal dit met het suji gekleurde mengsel en wissel totdat beide mengsels op zijn. Stoom het vervolgens in 30 minuten verder gaar. Laat het afkoelen en snijd het dan in plakjes en serveer het met de gerapste kokos.