Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sate printil bakar
sate van gekruide gehaktballetjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundergehakt
1/4 theel zout
1/4 theel gemalen peper
2 salamblaadjes
5 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
7 sate stokjes
 
Haluskan:
bumbu;
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de nerf van de jeruk purut en hak deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het gehakt met het zout en de peper en vorm hiervan 28 balletjes. Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de balletjes snel rondom bruin en laat daarna uitlekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Voeg dan de balletjes toe en roer totdat de saus is ingedikt. Meng het asemwater erdoor en laat afkoelen.
Rijg de balletjes aan de prikkers en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin en besprenkel deze regelmatig met de saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41454477