Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Pusut - gekruide sate van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Pusut
gekruide sate van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (ossenhaas)
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjes
50 ml kokosmelk
1/2 theel peper
15 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1.2 theel terasi/trasi
5 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut zeer fijn.
Meng dan het vlees met de bumbu, het limoensap, de kokosmelk, de jeruk purut en en peper en laat dit tenminste 25 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 15 porties en rijg/wikkel elke portie aan een state stokje en rooster het boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669