Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rijst
600 ml kokosmelk
1/2 eetl ketumbar
1/2 serehstengel
1 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak
Taburan
garnering:
4 eetl seroendeng
Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de rijst halfgaar. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de ketumbar, de sereh, de salam, het pandanblad en het zout. Voeg dan de helft van de gekookte rijst toe en roer dit todat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Meng het dan met de overige rijst en stoom het vervolgens gaar. Bestrooi de rijst voor het serveren met de serundeng.
ingrediënten:
400 gr rijst
600 ml kokosmelk
1/2 eetl ketumbar
1/2 serehstengel
1 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak
Taburan
garnering:
4 eetl seroendeng
Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de rijst halfgaar. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de ketumbar, de sereh, de salam, het pandanblad en het zout. Voeg dan de helft van de gekookte rijst toe en roer dit todat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Meng het dan met de overige rijst en stoom het vervolgens gaar. Bestrooi de rijst voor het serveren met de serundeng.