Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
2 Comments
Nasi Betawi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Betawi
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rijst
600 ml kokosmelk
1/2 eetl ketumbar
1/2 serehstengel
1 salam blad
1 pandan blad
zout naar smaak

Taburan
garnering:
4 eetl seroendeng

Cara membuat:
bereiding:
Stoom eerst de rijst halfgaar. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de ketumbar, de sereh, de salam, het pandanblad en het zout. Voeg dan de helft van de gekookte rijst toe en roer dit todat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Meng het dan met de overige rijst en stoom het vervolgens gaar. Bestrooi de rijst voor het serveren met de serundeng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 247 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41037088