banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Nasi Beriani - gebakken gekruide rijst uit Aceh/Atjeh
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nasi Beriani
gebakken rijst uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ui
6 teentjes knoflook
3 cm kaneel
6 kardemon
15 kruidnagels
2 steranijs
350 gr rundvlees (borst)
1 theel venkel poeder
1/2 theel jinten
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
1/2 theel kunyit
2000 ml water
175 gr yoghurt
400 gr rijst (langkorrel)
2 eetl boter of komijnolie
3 eetl rozijnen
3 eetl olie
 
Taburan:
garnering
4 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes en het vlees in klein stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui met te knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kaneel, de kardemom, de kruidnagel en de steranijs toe en meng alles goed en bak totdat het gaat geuren. Voeg dan het vlees, de venkel, de jinten, de nootmuskaat, de peper, de kunyit en het water toe toe en kook het vlees gaar. Meng dan de yoghurt erdoor en de rijst. Meng alles goed doorelkaar en kook het geheel vrijwel droog. De rijst is dan halfgaar. Stoom de rijst dan verder gaar. Meng vervolgens de boter en de rozijnen erdoor en bestrooi het met de bawang goreng.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39799990