Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Nasi Beriani - gebakken gekruide rijst uit Aceh/Atjeh
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Nasi Beriani
gebakken rijst uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ui
6 teentjes knoflook
3 cm kaneel
6 kardemon
15 kruidnagels
2 steranijs
350 gr rundvlees (borst)
1 theel venkel poeder
1/2 theel jinten
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
1/2 theel kunyit
2000 ml water
175 gr yoghurt
400 gr rijst (langkorrel)
2 eetl boter of komijnolie
3 eetl rozijnen
3 eetl olie
 
Taburan:
garnering
4 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes en het vlees in klein stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui met te knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kaneel, de kardemom, de kruidnagel en de steranijs toe en meng alles goed en bak totdat het gaat geuren. Voeg dan het vlees, de venkel, de jinten, de nootmuskaat, de peper, de kunyit en het water toe toe en kook het vlees gaar. Meng dan de yoghurt erdoor en de rijst. Meng alles goed doorelkaar en kook het geheel vrijwel droog. De rijst is dan halfgaar. Stoom de rijst dan verder gaar. Meng vervolgens de boter en de rozijnen erdoor en bestrooi het met de bawang goreng.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 656 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915735