Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Beriani - gebakken gekruide rijst uit Aceh/Atjeh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Beriani
gebakken rijst uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ui
6 teentjes knoflook
3 cm kaneel
6 kardemon
15 kruidnagels
2 steranijs
350 gr rundvlees (borst)
1 theel venkel poeder
1/2 theel jinten
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
1/2 theel kunyit
2000 ml water
175 gr yoghurt
400 gr rijst (langkorrel)
2 eetl boter of komijnolie
3 eetl rozijnen
3 eetl olie
 
Taburan:
garnering
4 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes en het vlees in klein stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui met te knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kaneel, de kardemom, de kruidnagel en de steranijs toe en meng alles goed en bak totdat het gaat geuren. Voeg dan het vlees, de venkel, de jinten, de nootmuskaat, de peper, de kunyit en het water toe toe en kook het vlees gaar. Meng dan de yoghurt erdoor en de rijst. Meng alles goed doorelkaar en kook het geheel vrijwel droog. De rijst is dan halfgaar. Stoom de rijst dan verder gaar. Meng vervolgens de boter en de rozijnen erdoor en bestrooi het met de bawang goreng.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41016073