Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Nasi Beriani
gebakken rijst uit Aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ui
6 teentjes knoflook
3 cm kaneel
6 kardemon
15 kruidnagels
2 steranijs
350 gr rundvlees (borst)
1 theel venkel poeder
1/2 theel jinten
1 theel nootmuskaat
1 theel peper
1/2 theel kunyit
2000 ml water
175 gr yoghurt
400 gr rijst (langkorrel)
2 eetl boter of komijnolie
3 eetl rozijnen
3 eetl olie
 
Taburan:
garnering
4 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes en het vlees in klein stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de ui met te knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de kaneel, de kardemom, de kruidnagel en de steranijs toe en meng alles goed en bak totdat het gaat geuren. Voeg dan het vlees, de venkel, de jinten, de nootmuskaat, de peper, de kunyit en het water toe toe en kook het vlees gaar. Meng dan de yoghurt erdoor en de rijst. Meng alles goed doorelkaar en kook het geheel vrijwel droog. De rijst is dan halfgaar. Stoom de rijst dan verder gaar. Meng vervolgens de boter en de rozijnen erdoor en bestrooi het met de bawang goreng.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577681