1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 26 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kuah Lakse Tongkol
tonijn in een romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito / 5 moten tonijn
500 gr aardappel
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 kerrie blad
2 theel kerrie
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
25 gr teri nasi (gedroogde ansjicus)
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
5 gedroogde peper, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Week de teri nasi in warm water voor 15 minuten en laat daarna uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de teri nasi krokant en zet apart. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak nog 2 minuten. Dan de kerrie toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de tonijn toevoegen en zorg dat de tonijn bedekt is met de kruiden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het kerrie blad, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het zachtjes verder gaar. Strooi de gebakken teri nasi erover en serveer.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35976738