banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kuah Lakse Tongkol
tonijn in een romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito / 5 moten tonijn
500 gr aardappel
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 kerrie blad
2 theel kerrie
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
25 gr teri nasi (gedroogde ansjicus)
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
5 gedroogde peper, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Week de teri nasi in warm water voor 15 minuten en laat daarna uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de teri nasi krokant en zet apart. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak nog 2 minuten. Dan de kerrie toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de tonijn toevoegen en zorg dat de tonijn bedekt is met de kruiden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het kerrie blad, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het zachtjes verder gaar. Strooi de gebakken teri nasi erover en serveer.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36643200