Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kuah Lakse Tongkol - tonijn in een romige kerriesaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kuah Lakse Tongkol
tonijn in een romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito / 5 moten tonijn
500 gr aardappel
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 kerrie blad
2 theel kerrie
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
25 gr teri nasi (gedroogde ansjicus)
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
5 gedroogde peper, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Week de teri nasi in warm water voor 15 minuten en laat daarna uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de teri nasi krokant en zet apart. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak nog 2 minuten. Dan de kerrie toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de tonijn toevoegen en zorg dat de tonijn bedekt is met de kruiden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het kerrie blad, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het zachtjes verder gaar. Strooi de gebakken teri nasi erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024266