banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kuah Lakse Tongkol - tonijn in een romige kerriesaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kuah Lakse Tongkol
tonijn in een romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bonito / 5 moten tonijn
500 gr aardappel
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 kerrie blad
2 theel kerrie
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 theel zout
25 gr teri nasi (gedroogde ansjicus)
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
5 gedroogde peper, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Week de teri nasi in warm water voor 15 minuten en laat daarna uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de teri nasi krokant en zet apart. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak nog 2 minuten. Dan de kerrie toevoegen en meng alles goed.
Vervolgens de tonijn toevoegen en zorg dat de tonijn bedekt is met de kruiden. Dan de aardappelen toevoegen en meng goed.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Dan het kerrie blad, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het zachtjes verder gaar. Strooi de gebakken teri nasi erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39549380