in kokosmelk gestoofde sperziebonen met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
100 gr garnalen, gepeld
2 sereh/citroengras
2 cm laos
2 salam blaadjes
50 gr gerapste kokos
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/2 theel jinten
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 min uten.
Dan de sperziebonen, de kokos, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kokosmelk toeovegen en kook het geheel zachtjes verder gaar.