zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Udang Bakar Kecap - geroosterde gemarineerde tijger garnalen


Udang Bakar Kecap
geroosterde gemarineerde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 grote tijgergarnalen
1 eetl limoen, sap
1/2 eetl boter, gesmolten
1 teentje knoflook, gepureerd
1/2 theel zout
sate stokjes
Bumbu olesan
marinade:
1/2 eetl bawang goreng, gepureerd
1/2 eetl limoen, sap
1 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel peper
4 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met de knoflook, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng het dan met de boter. Meng dan de garnalen erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg de garnalen aan de stokjes en rooster de garnalen boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprekel de garnalen regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Serveer.
geroosterde gemarineerde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 grote tijgergarnalen
1 eetl limoen, sap
1/2 eetl boter, gesmolten
1 teentje knoflook, gepureerd
1/2 theel zout
sate stokjes
Bumbu olesan
marinade:
1/2 eetl bawang goreng, gepureerd
1/2 eetl limoen, sap
1 eetl saus sambal (zie recept)
1/2 theel peper
4 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Wrijf de garnalen in met de knoflook, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng het dan met de boter. Meng dan de garnalen erdoor en laat dit 30 minuten intrekken.
Rijg de garnalen aan de stokjes en rooster de garnalen boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprekel de garnalen regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.