zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Cincang Nias - gestoofd gekruid varkensvlees
- Lumpia Segitiga - driehoek lumpia
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
- Cendol - een verfrissende drank
- Sambal rawit kecap
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Nasi Goreng Selimut - gebakken rijst met een omelet
- Pancong - kokoscake
Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip


Tumis Kangkung Ampela
roerbak van kangkung met kip
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
2 bosjes kangkung
5 kippenmaagjes
2 rode lomboks
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
1 theel asamwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de maagjes gaar. Snijd deze daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak nog 2 minuten. Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de maagjes, het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de kokosmelk en kook het geheel zachtjes gaar. Schep het asamwater erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.