Tumis Kangkung Ampela
roerbak van kangkung met kip
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
2 bosjes kangkung
5 kippenmaagjes
2 rode lomboks
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kokosmelk
1 theel asamwater
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm laos
1/2 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de maagjes gaar. Snijd deze daarna in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak nog 2 minuten. Dan de kangkung toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de maagjes, het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de kokosmelk en kook het geheel zachtjes gaar. Schep het asamwater erdoor en serveer.