Sajoer pedoh II
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
3 pedoh (gezouten vis)
100 gr gepelde garnalen
275 gr mais
100 gr tempé
50 gr petehbonen
1 aubergine
100 gr kouseband
1 theel asem
zout naar smaak
100 ml dunne kokosmelk
400 ml water
olie
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
3 kemirienoten
1 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Ondoe de vissen van de graten en snijd deze in stukken. Snijd de kouseband in stukjes, de aubergine in kleine plakjes en halveer de peteh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, de groenten en de vis toe en stoof de groenten gaar. Dan de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten sudderen.
Ingrediënten:
3 pedoh (gezouten vis)
100 gr gepelde garnalen
275 gr mais
100 gr tempé
50 gr petehbonen
1 aubergine
100 gr kouseband
1 theel asem
zout naar smaak
100 ml dunne kokosmelk
400 ml water
olie
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
3 rode lomboks
2 groene lomboks
3 kemirienoten
1 theel trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Ondoe de vissen van de graten en snijd deze in stukken. Snijd de kouseband in stukjes, de aubergine in kleine plakjes en halveer de peteh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, de groenten en de vis toe en stoof de groenten gaar. Dan de asem en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten sudderen.