Mi Goreng Udang Bakso
gebakken mie met garnalen en balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
200 gr garnalen
5 bakso ikan / visballetjes
3 teentjes knoflook
3 stengel caisim / choisam, anders paksoy
50 gr champignons
100 gr kool
1 eetl oestersaus
1/2 theel vissaus
2 eetl kecap manis
1 theel arak / angciu
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 theel sesamolie
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de bakso in plakjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de caisim in stukjes en de kool in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1cm. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook kort. Dan de garnalen en de bakso toevoegen en bak al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan de caisim, de kool en de champignons toevoegen en bak deze totdat het zacht is geworden. Dan de mie, de oestersaus, de vissaus, de kecap, de arak, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Meng dan het delente-ui en de sesamolie toe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Tongkol Bumbu Gulai - tonijn in romige kerriesaus
- Ayam Kerrie
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
- Sambal lado terasi - Sambal trasi
- Pindang serani - Runderstoofschotel
- Sambal Asam Udang - sambal van garnalen uit Aceh/Atjeh
- Garo bunga pepaya dari Manado
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Sambal Goreng Ebi Basa
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...