zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Acar ketimoen - atjar van komkommer
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
Mi Goreng Udang Bakso - gebakken mie met garnalen en balletjes


Mi Goreng Udang Bakso
gebakken mie met garnalen en balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
200 gr garnalen
5 bakso ikan / visballetjes
3 teentjes knoflook
3 stengel caisim / choisam, anders paksoy
50 gr champignons
100 gr kool
1 eetl oestersaus
1/2 theel vissaus
2 eetl kecap manis
1 theel arak / angciu
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 theel sesamolie
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de bakso in plakjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de caisim in stukjes en de kool in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1cm. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook kort. Dan de garnalen en de bakso toevoegen en bak al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan de caisim, de kool en de champignons toevoegen en bak deze totdat het zacht is geworden. Dan de mie, de oestersaus, de vissaus, de kecap, de arak, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Meng dan het delente-ui en de sesamolie toe en serveer.
gebakken mie met garnalen en balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
200 gr garnalen
5 bakso ikan / visballetjes
3 teentjes knoflook
3 stengel caisim / choisam, anders paksoy
50 gr champignons
100 gr kool
1 eetl oestersaus
1/2 theel vissaus
2 eetl kecap manis
1 theel arak / angciu
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 theel sesamolie
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de bakso in plakjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de caisim in stukjes en de kool in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1cm. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook kort. Dan de garnalen en de bakso toevoegen en bak al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan de caisim, de kool en de champignons toevoegen en bak deze totdat het zacht is geworden. Dan de mie, de oestersaus, de vissaus, de kecap, de arak, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Meng dan het delente-ui en de sesamolie toe en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.