Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Mi Goreng Udang Bakso - gebakken mie met garnalen en balletjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mi Goreng Udang Bakso
gebakken mie met garnalen en balletjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
200 gr garnalen
5 bakso ikan / visballetjes
3 teentjes knoflook
3 stengel caisim / choisam, anders paksoy
50 gr champignons
100 gr kool
1 eetl oestersaus
1/2 theel vissaus
2 eetl kecap manis
1 theel arak / angciu
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 theel sesamolie
50 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de bakso in plakjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de caisim in stukjes en de kool in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1cm. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook kort. Dan de garnalen en de bakso toevoegen en bak al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan de caisim, de kool en de champignons toevoegen en bak deze totdat het zacht is geworden. Dan de mie, de oestersaus, de vissaus, de kecap, de arak, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Meng dan het delente-ui en de sesamolie toe en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906762