logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Mi Goreng Udang Bakso
gebakken mie met garnalen en balletjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie, gekookt
200 gr garnalen
5 bakso ikan / visballetjes
3 teentjes knoflook
3 stengel caisim / choisam, anders paksoy
50 gr champignons
100 gr kool
1 eetl oestersaus
1/2 theel vissaus
2 eetl kecap manis
1 theel arak / angciu
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 lente-ui
1 theel sesamolie
50 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de bakso in plakjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de caisim in stukjes en de kool in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1cm. Halveer de champignons.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook kort. Dan de garnalen en de bakso toevoegen en bak al roerend totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan de caisim, de kool en de champignons toevoegen en bak deze totdat het zacht is geworden. Dan de mie, de oestersaus, de vissaus, de kecap, de arak, het zout en de peper toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Meng dan het delente-ui en de sesamolie toe en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161007