Mi Goreng Ulang Tahun
verjaardag / feestelijke bami
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr bami
2 eetl oestersaus
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
200 gr garnalen
8 bakso sapi
100 gr gerookte kip
2 eieren, geklopt
4 stengels baksoy
1 theel zout
1/2 theel peper
50 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bami half gaar in water en giet af. Hak de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Halveer de bakso balletjes en rasp de kip grof. Snijd de baksoy in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en lomboks voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 2 minuten. Dan de kip en de bakso toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het ei al roerend toe en bak deze korrelig. Dan de paksoy toevoegen gevolg door het zout, de peper, de bami, de oestersaus en de bouillon en bak als roerend alles gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.