logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Mi Goreng Ulang Tahun
verjaardag / feestelijke bami

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr bami
2 eetl oestersaus
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
200 gr garnalen
8 bakso sapi
100 gr gerookte kip
2 eieren, geklopt
4 stengels baksoy
1 theel zout
1/2 theel peper
50 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de bami half gaar in water en giet af. Hak de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. maak de garnalen schoon maar laat de staart zitten. Halveer de bakso balletjes en rasp de kip grof. Snijd de baksoy in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en lomboks voor 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en bak deze 2 minuten. Dan de kip en de bakso toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg het ei al roerend toe en bak deze korrelig. Dan de paksoy toevoegen gevolg door het zout, de peper, de bami, de oestersaus en de bouillon en bak als roerend alles gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617