logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Mi Onglok Wonosobo
eiermie met vlees en groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr eiermie
100 gr rundvlees
800 ml water
4 kool bladeren
1/2 bosje Chinese bieslook
3 eetl kecap manis
1 eetl maizena + 1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep het uit de pan. voeg dan het vlees toe en kook dit gaar en schep het uit de pan. Bewaar de bouillon. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Snijd de kool in kleinde dunne plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de kool, de bieslook en de bouillon toe en kook het gaar.
Dan de mie en de kecap toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de maizena toe en bak totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530