Recente Reacties

Mi Rebus Aceh (Aceh)
gele mie met groenten en vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi kuning/basah/gele mie, gekookt
75 gr garnalen, gepeld
75 gr lamsvlees
1 tomaat
30 gr tauge, geblancheerd
50 gr kool
2 eetl olie
325 ml vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1/2 theel azijn
1 eetl kecap manis
1 lente-ui
1 takje selderij
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks, ontpit
2 cm kunyit
2 kardemom
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
emping
acar mentimun

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaat in blokjes. Snijd de kool in dunne plakjes.. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de garnalen en de bouillon toevoegen en meng goed. Voeg dan de selderij, de lente-ui, het zout en de azijn toe en kook totodat het vlees gaar is geworden.
Dan de kool en de tauge toevoegen en meng goed. Voeg dan de mi en de kecap toe en kook het verder gaar. Serveer de mi met de pelengkap.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42584063