banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Mi Rebus Aceh (Aceh)
gele mie met groenten en vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi kuning/basah/gele mie, gekookt
75 gr garnalen, gepeld
75 gr lamsvlees
1 tomaat
30 gr tauge, geblancheerd
50 gr kool
2 eetl olie
325 ml vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1/2 theel azijn
1 eetl kecap manis
1 lente-ui
1 takje selderij
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks, ontpit
2 cm kunyit
2 kardemom
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
emping
acar mentimun

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaat in blokjes. Snijd de kool in dunne plakjes.. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de garnalen en de bouillon toevoegen en meng goed. Voeg dan de selderij, de lente-ui, het zout en de azijn toe en kook totodat het vlees gaar is geworden.
Dan de kool en de tauge toevoegen en meng goed. Voeg dan de mi en de kecap toe en kook het verder gaar. Serveer de mi met de pelengkap.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38353483