banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Mi Rebus Aceh (Aceh)
gele mie met groenten en vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi kuning/basah/gele mie, gekookt
75 gr garnalen, gepeld
75 gr lamsvlees
1 tomaat
30 gr tauge, geblancheerd
50 gr kool
2 eetl olie
325 ml vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1/2 theel azijn
1 eetl kecap manis
1 lente-ui
1 takje selderij
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks, ontpit
2 cm kunyit
2 kardemom
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
emping
acar mentimun

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaat in blokjes. Snijd de kool in dunne plakjes.. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de garnalen en de bouillon toevoegen en meng goed. Voeg dan de selderij, de lente-ui, het zout en de azijn toe en kook totodat het vlees gaar is geworden.
Dan de kool en de tauge toevoegen en meng goed. Voeg dan de mi en de kecap toe en kook het verder gaar. Serveer de mi met de pelengkap.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669223