Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mi Rebus Aceh (Aceh)
gele mie met groenten en vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi kuning/basah/gele mie, gekookt
75 gr garnalen, gepeld
75 gr lamsvlees
1 tomaat
30 gr tauge, geblancheerd
50 gr kool
2 eetl olie
325 ml vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1/2 theel azijn
1 eetl kecap manis
1 lente-ui
1 takje selderij
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks, ontpit
2 cm kunyit
2 kardemom
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
emping
acar mentimun

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaat in blokjes. Snijd de kool in dunne plakjes.. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de garnalen en de bouillon toevoegen en meng goed. Voeg dan de selderij, de lente-ui, het zout en de azijn toe en kook totodat het vlees gaar is geworden.
Dan de kool en de tauge toevoegen en meng goed. Voeg dan de mi en de kecap toe en kook het verder gaar. Serveer de mi met de pelengkap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820