zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
- Achara
- Daging bumbu Bali 2 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Lelawar Ayam - kip met kool
- Sambal goreng peparutan iwak - Sambal goreng van hom en kuit
Mi siram sapi - gele bami met ossenhaas


Mi siram sapi
gele mie met ossenhaas
Bahan-bahan mie:
ingrediënten:
200 gr mi kuning (eiernoodles), gekookt
1 eetl knoflook olie
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
Bahan-bahan kuah:
ingrediënten saus:
1 ui
3 teentjes knoflook
100 gr ossenhaas
5 bakso sapi (kalfsvlees balletjes)
1/2 eetl kecap asin
1 theel vissaus
5 caisim stengels
100 gr tauge
1/2 theel zout
1/2 theel peper
500 ml water
2 eetl maizena + 2 eetl water
1 lenteui
1 theel sesamolie
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Meng de mie met de olie, de kecap en de peper. Snijd het vlees in dunne plakken en de bakso in vieren. Snijd de caisim in stukken en de lenteui in stukjes. Los de maizena op in het water. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit kort. Dan de bakso toevoegen gevolgd door de caisim en de tauge en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, de vissaus, de peper en het zout toe. Voeg het water toe en kook alles gaar. Bind de saus met de maizena en laat dit indikken. Giet het geheel over de mie en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.