Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Mie Aceh Sabang
kruidige bami uit Sabang (Atjeh)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eiernoodle
150 gr garnalen, gepeld
150 gr rundvlees, gekookt
1 tomaat
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
100 gr witte kool
100 gr tauge
1 lente-ui
2 takjes selderij
1/2 theel zout
600 ml runderbouillon (zie recept)
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
4 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
4 rode rawits
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
3 kemiri noten
1/4 theel ketumbar
1/4 theel jinten
3 kardemon peulen
3 venkel peulen
1/2 cm kunyit
1 theel peper

Taburan:
garnering:
emping
acar timun

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes of versnipper het. Snijd de tomaat in kleine partjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui, de selderij en de kool fijn. Rooster eerst de kemiri, ketumbar, jinten, kardemon en anijs droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de garnalen toe en meng alles goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Vervolgens de kool, de lente-ui, de selderij en het zout toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de bouillon wat is ingedikt. Dan de tauge, de tomaat en de beide kecaps toevoegen.
Ondertussen verhit in een pan het water en kook de mie gaar en laat uitlekken. Dan de mie toevoegen bij de overige ingrediënten en meng alle goed. Serveer daarbij de emping en de acar (atjar).
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40913982