logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepes telur gandaria
gestoomd gekruid ei met gandaria

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
3 gandaria (anders mango)
3 salam blad
2 cm laos
2 eetl water
2 eetl olie
15 kemangi blaadjes
bananenblad
biteng
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 kemiri, gepoft
3 rode lomboks
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de gandaria in plakjes en de laos in 3 dunne plakjes. Kluts de eieren met het zout en het water en stoom dit voor 20 minuten en laat het afkoelen. Breek het daarna in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het ei, de olie en de gandaria en verdeel de massa in 3 porties.
Schep 1 portie op een bananenblad en leg daarop 5 blaadjes kemangi, 1 salam blad en 1 schijfje laos en vouw dit dicht als een pakketje en maak het vast met de biteng.
Stoom de pakketjes vervolgens in 15 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 170 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154395