banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Pepes telur gandaria - gestoomd gekruid ei met gandaria
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes telur gandaria
gestoomd gekruid ei met gandaria

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren
3 gandaria (anders mango)
3 salam blad
2 cm laos
2 eetl water
2 eetl olie
15 kemangi blaadjes
bananenblad
biteng
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 kemiri, gepoft
3 rode lomboks
1/2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de gandaria in plakjes en de laos in 3 dunne plakjes. Kluts de eieren met het zout en het water en stoom dit voor 20 minuten en laat het afkoelen. Breek het daarna in stukjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het ei, de olie en de gandaria en verdeel de massa in 3 porties.
Schep 1 portie op een bananenblad en leg daarop 5 blaadjes kemangi, 1 salam blad en 1 schijfje laos en vouw dit dicht als een pakketje en maak het vast met de biteng.
Stoom de pakketjes vervolgens in 15 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38858479