eieren
bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren,
2 salamblaadje
3 sjalotten
2 eetl. olie
3 tenen knoflook,
1 eetl. gula jawa,
2 cm kunyit (kurkuma), gekneusd
1 theel. asem.
1 serehstengel, gekneusd.
150 ml water
Cara-membuat:
bereiding:
Kook de eieren hard en pel ze gaarna. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze samen met de overige kruiden. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe goudbruin. Voeg dan de asem, het water en de gula jawa toe en als het mengsel kookt, dan de eieren toevoegen en nog 5-8 minuten nastoven.
ingrediënten:
6 eieren,
2 salamblaadje
3 sjalotten
2 eetl. olie
3 tenen knoflook,
1 eetl. gula jawa,
2 cm kunyit (kurkuma), gekneusd
1 theel. asem.
1 serehstengel, gekneusd.
150 ml water
Cara-membuat:
bereiding:
Kook de eieren hard en pel ze gaarna. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en kneus deze samen met de overige kruiden. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe goudbruin. Voeg dan de asem, het water en de gula jawa toe en als het mengsel kookt, dan de eieren toevoegen en nog 5-8 minuten nastoven.