Tumis Bayam Lobak
roerbak van spinazie met rettich
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bayam / wilde spinazie
150 gr rettich
1 salam blad
250 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Schil de rettich en snijd deze julienne. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de laos in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg dan de rettich en de bayam toe en meng goed.
Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- groene currypasta
- Pindasaus - saté saus
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Gai Tod Pud Pad - rode kip curry
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Kare Ayam - Curry van kip
- Siap base kalas - Kip in Gekruide Kokosmelk
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...