Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tum Daging - gestoomd gekruid vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tum Daging
gestoomd gekruid vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 eieren
6 beliming wuluh
3 rode rawits
8 salam blaadjes
250 gr santen asli
bananenbladeren
biteng

Haluskan:
boemboe:
3 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
4 kemiri noten
8 sjhalotten
1 cm kunyit
1 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits fijn en klop de eieren licht op. Snijd de belimbing fijn en halveer de salamblaadjes. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekepan en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het gehakt met de boemboe, de eieren, de belimbing en de rawits. Neem een stuk bananenblad en schep daarop 3 eetl van het mengsel, een halve salam blad en 2 eetl santen. Vouw het dicht als een pakketje en sluit het met biteng. Stoom vervolgens de pakketjes in 25 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264810