Tum Daging
gestoomd gekruid vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 eieren
6 beliming wuluh
3 rode rawits
8 salam blaadjes
250 gr santen asli
bananenbladeren
biteng
Haluskan:
boemboe:
3 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
4 kemiri noten
8 sjhalotten
1 cm kunyit
1 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits fijn en klop de eieren licht op. Snijd de belimbing fijn en halveer de salamblaadjes. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekepan en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het gehakt met de boemboe, de eieren, de belimbing en de rawits. Neem een stuk bananenblad en schep daarop 3 eetl van het mengsel, een halve salam blad en 2 eetl santen. Vouw het dicht als een pakketje en sluit het met biteng. Stoom vervolgens de pakketjes in 25 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Zoetzure groenten
- Saur - gebakken gemalen kokos
- Telor bumbu bali
- Laksa Goreng Babi - gebakken laksa met varkensvlees
- Isi dadar Bandung
- Rujak - pittige fruitsalade
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Tumis Ayam Sawi Asin - roerbak van kip met gezouten kool
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
- Soto ayam lagi
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...