logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tum Daging
gestoomd gekruid vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
3 eieren
6 beliming wuluh
3 rode rawits
8 salam blaadjes
250 gr santen asli
bananenbladeren
biteng

Haluskan:
boemboe:
3 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel peper
4 kemiri noten
8 sjhalotten
1 cm kunyit
1 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits fijn en klop de eieren licht op. Snijd de belimbing fijn en halveer de salamblaadjes. Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekepan en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het gehakt met de boemboe, de eieren, de belimbing en de rawits. Neem een stuk bananenblad en schep daarop 3 eetl van het mengsel, een halve salam blad en 2 eetl santen. Vouw het dicht als een pakketje en sluit het met biteng. Stoom vervolgens de pakketjes in 25 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151326