banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Henk 9 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 20 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 26 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 27 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tumis Babat Kecap
gekruide pens in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderpens
2 salam blaadjes
2 cm laos
2 cm jahe
1000 ml water
3 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
2 sereh/citroengras (witte deel)
3 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
1 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de jahe, de laos, de salam en de pens en kook deze gaar. Giet af en snijd de pens in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de jahe en de sereh voor 4 minuten. Voeg de pens toe en meng goed. Dan de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaaar en totdat de saus indikt.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36465768