Krengsengan Sandung Lamur
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (borststuk)
2 eetl kecap manis
2 theel petis udang
2 rode lomboks
water
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
8 zwarte peperkorrels
1 theel zout
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Leg het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder water staa. Kook dan het bvlees half gaar en schep het uit de pan. Snijd het vlees in reepjes en voeg het weer toe aan het water.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen. Voeg de bumbu, de kecap en de petis toe aan het vlees en kook het afgesloten en op middelhoog vuur gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Voeg dan de lomboks toe en kook deze zacht. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Saus Jamur - gebakken kip met paddenstoelensaus
- Sayap Goreng Manis - zoet gebakken kippenvleugels
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Ayam Panggang - geroosterde kip
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Binte Biluhuta 2 - Soep met garnalen, maïs en tomaten met kokos
- Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip
- Rempejek Ikan Teri
- Ayam Goreng Bumbu Empal - gebakken gekruide zoete kip
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...