Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Krengsengan Sandung Lamur
gekruid gestoofd rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (borststuk)
2 eetl kecap manis
2 theel petis udang
2 rode lomboks
water

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
8 zwarte peperkorrels
1 theel zout
1 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Leg het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder water staa. Kook dan het bvlees half gaar en schep het uit de pan. Snijd het vlees in reepjes en voeg het weer toe aan het water.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen. Voeg de bumbu, de kecap en de petis toe aan het vlees en kook het afgesloten en op middelhoog vuur gaar en totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Voeg dan de lomboks toe en kook deze zacht. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443