logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Krengsengan Tulang Iga Sapi
spareribs in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr spareribs (rund)
5 eetl kecap manis
1 tomaat
19 rode rawits
5 eetl olie
1000 ml water
3 cm laos

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
7 rode lomboks
1 theel peper
1 theel zout
2 cm jahe
1 cm kunyit

Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken en de tomaat klein. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de kecap toe en bak totdat het vocht is verdampt. Dan het water toevoegen en kook het geheel vrijwel gaar. Vervolgens de tomaat en de rawits toevoegen en bak dit zacht.
Strooi de emping en de bawang goreng er over en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 179 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784