spareribs in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr spareribs (rund)
5 eetl kecap manis
1 tomaat
19 rode rawits
5 eetl olie
1000 ml water
3 cm laos
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
7 rode lomboks
1 theel peper
1 theel zout
2 cm jahe
1 cm kunyit
Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken en de tomaat klein. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de kecap toe en bak totdat het vocht is verdampt. Dan het water toevoegen en kook het geheel vrijwel gaar. Vervolgens de tomaat en de rawits toevoegen en bak dit zacht.
Strooi de emping en de bawang goreng er over en serveer.