Krengsengan Tulang Iga Sapi
spareribs in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr spareribs (rund)
5 eetl kecap manis
1 tomaat
19 rode rawits
5 eetl olie
1000 ml water
3 cm laos
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
7 rode lomboks
1 theel peper
1 theel zout
2 cm jahe
1 cm kunyit
Taburan:
garnering:
emping
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribbetjes in stukken en de tomaat klein. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de kecap toe en bak totdat het vocht is verdampt. Dan het water toevoegen en kook het geheel vrijwel gaar. Vervolgens de tomaat en de rawits toevoegen en bak dit zacht.
Strooi de emping en de bawang goreng er over en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Acar Benig - atjar
- Singkong kuwa ebi - cassaveblad
- Kaki ayam goreng sedip - gebakken kippepootjes
- Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel
- Acar Buncis - atjar van sperziebonen
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Dendeng Hati - lever
- Tumis Teri Tawar - roerbak van tempe met ansjovis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...