Kuah Taoco Bawang
gebakken rundvlees in kruidige donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
3 takjes selderij
1500 ml water
3 teentjes knoflook
2 eetl olie
Bahan-bahan:
Snijd het vlees in stukjes en hak de knoflook zeer fijn. Hak de selderij fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze in olie goudbruin.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook met de jahe en de taoco voor 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Dan de selderij er door scheppen en bestrooi het met de gebakken knoflook.