Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pindasaus 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindasaus 2

Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr gebrande pinda's
100 ml water
2 eetl olie
1 eett azijn
2 theel asem
2 theel ketjap manis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 theel sambal trassi (zie recept)
1 theel laos
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 theel gula jawa

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboew fijn tot een pasta. Maal de pinda's fijn. verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg het water toe en de gemalen pinda's met de asem, de azijn, het zout en de ketjap. Roer totdat het een saus is geworden en de pinda's zijn opgelost. Eventueel wat water toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 310 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925509