Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pindasaus 1 - zurige pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindasaus 1
zurige pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ongezouten pinda's
100 ml heet water
10 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 el olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 eetl sambal brandal (zie recept)
20 rode lomboks
10 rode rawit
1 theel zout
3 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en snijd de belimbing ragfijn of tot een papje. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan 500 ml water en de belimbing toe en laat dit zachtjes stoven totdat de belimbing zacht is geworden. Voeg dan de pinda's en het overige water toe en meng dit tot een gladde saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015732