Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pindasaus 1 - zurige pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindasaus 1
zurige pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ongezouten pinda's
100 ml heet water
10 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 el olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 eetl sambal brandal (zie recept)
20 rode lomboks
10 rode rawit
1 theel zout
3 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en snijd de belimbing ragfijn of tot een papje. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan 500 ml water en de belimbing toe en laat dit zachtjes stoven totdat de belimbing zacht is geworden. Voeg dan de pinda's en het overige water toe en meng dit tot een gladde saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256981