Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Daging
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 740 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906490