zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Pandan Chiffron Cake 1
- Hele - garnaaltjes met kokos
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Pindang Kuning
- Cah pokcoy taoge - gebakken paksoy met tahu en tauge
- Asam Padeh - gestoofde vis
Sambal Daging


Sambal Daging
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.
ingrediënten:
250 gr rundvlees
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.