Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sambal Daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Daging
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431385