Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lever
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.
ingrediënten:
300 gr lever
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
1 cm laos
1 theel zout
1 theel trassi
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 jeruk purut bladeren
2 salam blad
1/2 theel trassi gemengd met 1 eetl water
1/2 theel asem gemengd met 1 eetl water
3 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Wrijf of maal de laos tot een poeder. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi en de suiker voor 3 minuten. voeg dan het vlees met de salam, de jerut purut toe en bak dit rondom bruin. Dan het asemwater, het trassiwater en het zout toevoegen en het geheel zachtjes doorbakken totdat de olie boven komt drijven.