Daging tumis bumbu gurih
gebakken ossenhaas met gewokte groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ossenhaas
1 ui
4 teentjes knoflook
1/2 theel kecap asin
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
150 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
bahan-bahan tumisan sayur:
ingrediënten:
2 teentjes knoflook
100 gr wortelen
100 gr tauge
1/4 theel zout
1 lente uit
1/2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de knoflook in plakjes en de ui fijn. Snijd de wortelen julienne en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg de kecaps, het zout en peper toe gevolgd door de bouillon en kook het geheel totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg de wortel toe en bak deze zacht. Dan de tauge, het zout en de lenteui toevoegen en bak het geheel gaar.
Serveer het vlees met de groenten samen.