zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Pudding Ambon - Ambonese Pudding
- Unti
- Babi daging sedip kaja riport
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Lotek Jawa
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Sateh ayam betawi - saté van kipgehakt
Daging Totok - rundvlees reepjes met kokos


Daging Totok
rundvlees reepjes met kokos
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr ossenhaas
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
2 theel limoenrasp
3 cm jahe
2 theel ketumbar
1 cm kunyit
2 theel palmsuiker
100 gr kokos
125 ml santen
3 eetl arachide olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de palmsuiker en 2 eetl olie fijn tot een pasta. Meng hierdoor de limoenrasp en het vlees en laat dit 1 uur marineren. Snijd de sjalotten in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin en schep het uit de wok. Voeg de kokos en de sjalotten toe en bak dit voor 1 minuut. Dan het vlees en de santen toevoegen en dit zachtjes laten sudderen totdat het geheel warm is.
rundvlees reepjes met kokos
Bahan-bahan:
ingredienten:
500 gr ossenhaas
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
2 theel limoenrasp
3 cm jahe
2 theel ketumbar
1 cm kunyit
2 theel palmsuiker
100 gr kokos
125 ml santen
3 eetl arachide olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de palmsuiker en 2 eetl olie fijn tot een pasta. Meng hierdoor de limoenrasp en het vlees en laat dit 1 uur marineren. Snijd de sjalotten in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin en schep het uit de wok. Voeg de kokos en de sjalotten toe en bak dit voor 1 minuut. Dan het vlees en de santen toevoegen en dit zachtjes laten sudderen totdat het geheel warm is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.