zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oseng Buncis Jamur Merang - roerbak van sperziebonen met champignons
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten
- Ayam Besengeh
- Oi Bokkeum - 오이볶음- roerbak van komkommer
- Daging Masak Rempah - rundvlees in een pittige saus
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Pla Nung Khing Sai Het - gestoomde vis met gember en paddenstoelen
- Buldak 불닭 - hete en pittige kip
Nahm Prik Ohng - pittige gehakt saus met rauwe groenten


Nahm Prik Ohng
pittige gehakt saus met rauwe groenten
Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool
Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.
pittige gehakt saus met rauwe groenten
Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool
Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.