logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nahm Prik Ohng
pittige gehakt saus met rauwe groenten

Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool

Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.  
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.

Add comment

Submit

who is online

We have 448 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421635