Nahm Prik Ohng
pittige gehakt saus met rauwe groenten
Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool
Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.
Zoeken
Laatst gelezen
- Laksa Jepara - laksa op de wijze zoals in Jepara
- Sawi Putih Tumis Jamur - roerbak van paksoy met oesterzwammen
- Tumis Tauge Lombok
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Sie Reboh - gestoofd gekruid rundvlees uit Aceh
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Sawi Putih Cah Tahu Kuning - gestoofde kool met tahu
- Nasi Goreng 2
- Udang besar panggang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...