banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Nahm Prik Ohng - pittige gehakt saus met rauwe groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nahm Prik Ohng
pittige gehakt saus met rauwe groenten

Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool

Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.  
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 27 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39544162