banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Nahm Prik Ohng - pittige gehakt saus met rauwe groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Nahm Prik Ohng
pittige gehakt saus met rauwe groenten

Ingredienten:
10 gedroogde rawits
1/2 theel zout
1/2 theel trasi bakar
2 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl olie
125 gr varkensvlees
20 kers tomaatjes
1 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
2 kleine komkommers
10 sperziebonen
1/2 kleine groene kool

Bereiding:
Hak het vlees fijn tot een gehakt en snijd de tomaatjes in stukjes, de komkommer schuin in ovaaltjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kool in kleine partjes. Week de rawits voor 20 minuten in warm water. Wrijf of maal de rawits, het zout, de knoflook, de trasi en de sjalotten fijn tot een pasta.  
Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg het gehakt toe en rul dit. Dan de tomaten toeveogen en dit 4 minuten bakken. Vervolgens de vissaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 2 minuten laten suderen. Af late koelen en overgieten in een kom.
Serveer de groenten met de saus als dip of met rijst.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39812683