1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam kemangi bumbu kuning
geurige gele kip 

Bahan-bahan:
1 hele kip
1 theel citroensap
1 serehstengel,gekneusd
4 jeruk purut 
300 ml kokosmelk bereidt uit een halve kokosnoot
2 1/2 theel zout
1 theelepel suiker
1 bosje kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe
3 cm kunyit, geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verwijder de nerven van de jeruk purut blaadjes. Pluk de kemangi blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 5 minuten. Dan de santen toevoegen samen met het zout en de suiker en laat het geheel zachtjes gaar worden. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34994879