banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam kemangi bumbu kuning - geurige gele kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam kemangi bumbu kuning
geurige gele kip 

Bahan-bahan:
1 hele kip
1 theel citroensap
1 serehstengel,gekneusd
4 jeruk purut 
300 ml kokosmelk bereidt uit een halve kokosnoot
2 1/2 theel zout
1 theelepel suiker
1 bosje kemangi
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe
3 cm kunyit, geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verwijder de nerven van de jeruk purut blaadjes. Pluk de kemangi blaadjes van de takjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 5 minuten. Dan de santen toevoegen samen met het zout en de suiker en laat het geheel zachtjes gaar worden. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674939