logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Kemangi Priangan
pittige kip met kemangi en tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen/filet
1 ui
3 eetl kokosmelk
5 rode lomboks
2 rode habanero
5 rode rawits
5 takjes kemangi
3 kerstomaten
1 theel zwarte peper
100 ml water
2 eetl boter
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel witte peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks, de habanero en de rawits in dunne ringen. Halveer de kerstomaten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en laat dit 5 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en de olie en fruit de ui op laag vuur totdat deze goudbruin en zacht is geworden. Dan het vlees toevoegen en bak al roerend totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de lomboks, de habanero en de rawits toevoegen en meng goed en kook het verder gaar. Vervolgens de kemangi en de tomaten toevoegen en meng goed. Strooi de peper erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151163