Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Kemangi Priangan - pittige kip met kemangi en tomaat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kemangi Priangan
pittige kip met kemangi en tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen/filet
1 ui
3 eetl kokosmelk
5 rode lomboks
2 rode habanero
5 rode rawits
5 takjes kemangi
3 kerstomaten
1 theel zwarte peper
100 ml water
2 eetl boter
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel witte peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks, de habanero en de rawits in dunne ringen. Halveer de kerstomaten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en laat dit 5 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en de olie en fruit de ui op laag vuur totdat deze goudbruin en zacht is geworden. Dan het vlees toevoegen en bak al roerend totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de lomboks, de habanero en de rawits toevoegen en meng goed en kook het verder gaar. Vervolgens de kemangi en de tomaten toevoegen en meng goed. Strooi de peper erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936301