Ayam Kemangi Priangan
pittige kip met kemangi en tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kippendijen/filet
1 ui
3 eetl kokosmelk
5 rode lomboks
2 rode habanero
5 rode rawits
5 takjes kemangi
3 kerstomaten
1 theel zwarte peper
100 ml water
2 eetl boter
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten, geroosterd
1/2 theel witte peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de lomboks, de habanero en de rawits in dunne ringen. Halveer de kerstomaten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en laat dit 5 minuten intrekken.
Verhit in een pan de boter en de olie en fruit de ui op laag vuur totdat deze goudbruin en zacht is geworden. Dan het vlees toevoegen en bak al roerend totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de lomboks, de habanero en de rawits toevoegen en meng goed en kook het verder gaar. Vervolgens de kemangi en de tomaten toevoegen en meng goed. Strooi de peper erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Karang Bumbu Cabai - pittig gebakken kreeft
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Balado Petai Hati Ampela - pittig gekruide kippenlevers met petai
- Lapis Manado - gefrituurde gekruide reepjes vlees in een pittig gekruide saus
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Dendeng Kelem - gebakken plakjes rundvlees
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Sate Asem - sate van rundvlees
- Gulai Kikil - Curry van koeiepoot
- Tumis Tempe Saus Tiram - roerbak van tempe in gekruide oestersaus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...