zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Tumis Kangkung Bumbu Kemiri - pittige roerbak van kangkung met kemiri
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Tumis Kangkung - Tumis van waterspinazie
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Tumis Kailan Bawang Putih Tabur Wijen - roerbak van kailan met knoflook en sesam
- Filipijnse nasi goreng
- Tumis kacang panjang wortel - gestoofde kouseband met wortel
Sisig - Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees


Sisig
Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees
Ingrediënten:
750 varkenswangetjes
250 gr varkenstong
250 gr varkenshart
250 gr lever
500 ml water
250 ml ananassap
1 theel peper
sate stokjes
1 ei
Marinade:
2 uien
4 rawits
4 eetl azijn
4 eetl limoensap
4 eetl ananassap
2 cm gember
2 teentjes knoflook
1 theel peper
1 salam blad
1 theel zout
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg al het vlees, de ananassap en de peper toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Laat het vlees uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en rijg dit aan de pennen. Rooster vervolgens het vlees zachtjes goudbruin en knapperig boven een houtskoolvuurtje.
Snijd de uien, de knoflook en de rawits fijn. Rasp de gember. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng het vlees erdoor. Laat dit 2,5 uur intrekken en serveer met een zacht gebakken ei erover.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.