Sambal Cocol
pittig maar zoete saus voor pangsit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 rode lomboks
6 sjalotjes
1 eetl saus sambal (zie recept)
5 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/4 theel zout
75 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks en de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de lomboks en de sjalotjes voor 4 minuten. Voeg dan de saus sambal, de kecap, de peper, het zout en het water toe en breng aan de kook. Laat daarna afkoelen voor gebruik.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Bumbu Kacang - eieren in een pindasaus
- Mie Goreng Tauge - gebakken eiermie met tauge
- Daging gulung daun jeruk - gekleurde runder sate
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Nasi Betawi
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Mu Gur La - varkenssate
- Sop Tomat Jatim - Indonesische tomatensoep
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas - rundvlees met pittige kecap saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...