Katemak
gestoofd rundvlees met cassave en papaya
Bahan-bhan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
2500 ml water
1 klein bosje cassave blad
50 gr papaya blad
50 gr labu/pompoen blad
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1 suikermais, korrels
250 gr aardappelne
2 rode lomboks
1 eetl zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
water en zout
Cara membuat:
bereiding:
Was de papaya bladeren eerst met een oplossing van zout water. Verhit in een pan water en kook de papaya bladeren en de cassave bladeren gaar. Giet af en snijd de bladeren in stukjes. Snijd het vlees in blokjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in ringen en de aardappelen in blokjes.
Verhit in een pan het water met het vlees en kook dit halfgaar. Dan de knoflook, de lomboks, de mais en de aardappelen toevoegen en kook deze vrijwel gaar. Vervolgens de lomboks, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Dan de cassave, papaya en labu bladeren toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
- Sambal Goreng Tauge
- sambal djelanta
- Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh
- Besengek Telor - kruidige eierkoek
- Mihoen goreng
- Bebek Menjatnjat - Gestoofde eend in kerrie-kokosmelk
- Sambal gandaria 3
- Keropok Bandeng - Geroosterde bandeng met sambal
- Ikan brengkes - geroosterde vispakketjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...