curry van krab
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 krabben,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 salam blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 theel, trasi bakar
1 theel, asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de krab in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut voor 4 minuten. Voeg dan de krab toe en bak deze 5 minuten. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel in 7 minuten gaar stoven.
ingrediënten:
3 krabben,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 salam blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 theel, trasi bakar
1 theel, asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de krab in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de sereh en de jerut purut voor 4 minuten. Voeg dan de krab toe en bak deze 5 minuten. Dan de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel in 7 minuten gaar stoven.