logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉
Sichuan gekruid gestoofd rundvlees

Ingrediënten:
300 gr rundvlees (bavette)
1/4 theel zout
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel donkere sojasaus
1 ei
1 eetl maizena
2 eetl water
1 theel sesam olie
1 eetl olie
13 gedroogde lomboks
1 eetl Sichuan peperkorrels
1/2 krop bindsla/romaine
75 gr tauge

Ingrediënten bouillon:
6 cm jahe
4 teentjes knoflook
2 eetl Sichuan chilli bean paste /Doubanjiang /豆瓣酱
1 theel chilli poeder
500 ml water
2 eetl olie

Garnering:
5 teentjes knoflook
koriander
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes van 2 mm dikte. Meng het vlees met het zout, de rijstwijn, de sojasaus, het ei, de maizena en het water en meng totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de sesam olie erdoor.
Verhit in een pan op laag vuur, de olie, de lomboks en de Sichuan peperkorrels en bak deze al roerend totdat de geuren vrijkomen. Schep het dan uit de pan en hak het fijn.
Dan in de gebruikte olie de sla en de tauge toevoegen en bak totdat deze een beetje zacht worden en zet het daarna apart in een kom/schaal.
Snijd de jahe en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit op laag vuur de jahe, de knoflook, de chilli poeder en de doubanjiang voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook.
Dan het vuur op middelhoog zetten en voeg dan het vlees beetje bij beetje toe en kook het gaar. Schep dan het vlees en de bouillon over de sla en de tauge.
Hak de knoflook voor de garnering fijn. Schep dit met de gehakte lomboks over het vlees. Verhit in een pan de olie totdat het begint te walmen en giet het daarna over de knoflook en de lomboks. Strooi wat gehakte koriander erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160592