Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Siu Yuk 燒肉
Chinees varkensgebraad

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik / pork belly
1 lente-ui
3 cm jahe
2 theel Shaoxing wijn
1/2 eetl zout
1 theel lichte kecap
water
 
Marinade:
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel Chinese vijfkruidenpoeder
 
Bereiding:
Was de pork belly en dep droog. Snijd de lente-ui in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Leg het vlees in een pan met de lente-ui, de jahe en de wijn en voeg zoveel water toe dat het vlees 2 cm onder water staat. Breng aan de kook en kook het zachtjes voor 15 minuten. Giet af en dep het vlees droog. 
Snijd de speklaag in of prik zoveel mogelijk gaatjes erin zodat het knapperig gaat worden. Wrijf de speklaag in met het zout en het vlees met de kecap en de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken.
Dek het vlees af met aluminiumfolie. Verhit een oven tot 250 gr en leg het vlees op een rek met de speklaag naar boven. Rooster het vlees voor 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 220 gr en rooster het vlees vervolgens nog 15 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan het vlees in stukjes.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 474 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065181