zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal jeruk nipis
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Sambal Goreng Bledeg - een bliksemse kip met eieren
- Soto Tangkar-vleessoep
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Rendang - rendang van rundvlees
Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad


Siu Yuk 燒肉
Chinees varkensgebraad
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik / pork belly
1 lente-ui
3 cm jahe
2 theel Shaoxing wijn
1/2 eetl zout
1 theel lichte kecap
water
Marinade:
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel Chinese vijfkruidenpoeder
Bereiding:
Was de pork belly en dep droog. Snijd de lente-ui in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Leg het vlees in een pan met de lente-ui, de jahe en de wijn en voeg zoveel water toe dat het vlees 2 cm onder water staat. Breng aan de kook en kook het zachtjes voor 15 minuten. Giet af en dep het vlees droog.
Snijd de speklaag in of prik zoveel mogelijk gaatjes erin zodat het knapperig gaat worden. Wrijf de speklaag in met het zout en het vlees met de kecap en de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken.
Dek het vlees af met aluminiumfolie. Verhit een oven tot 250 gr en leg het vlees op een rek met de speklaag naar boven. Rooster het vlees voor 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 220 gr en rooster het vlees vervolgens nog 15 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan het vlees in stukjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.