banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Siu Yuk 燒肉
Chinees varkensgebraad

Ingrediënten:
500 gr varkensbuik / pork belly
1 lente-ui
3 cm jahe
2 theel Shaoxing wijn
1/2 eetl zout
1 theel lichte kecap
water
 
Marinade:
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel Chinese vijfkruidenpoeder
 
Bereiding:
Was de pork belly en dep droog. Snijd de lente-ui in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Leg het vlees in een pan met de lente-ui, de jahe en de wijn en voeg zoveel water toe dat het vlees 2 cm onder water staat. Breng aan de kook en kook het zachtjes voor 15 minuten. Giet af en dep het vlees droog. 
Snijd de speklaag in of prik zoveel mogelijk gaatjes erin zodat het knapperig gaat worden. Wrijf de speklaag in met het zout en het vlees met de kecap en de marinade en laat dit tenminste 3 uur intrekken.
Dek het vlees af met aluminiumfolie. Verhit een oven tot 250 gr en leg het vlees op een rek met de speklaag naar boven. Rooster het vlees voor 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en verlaag de temperatuur naar 220 gr en rooster het vlees vervolgens nog 15 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Snijd dan het vlees in stukjes.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619875