logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Shui Zhu
Sichuan gekookt rundvlees

Ingrediënten:
150 gr biefstuk of ossenhaas
125 gr tauge
1/8 theel zout
2 eetl maizena + 1 eetl water (bij voorkeur zoete aardappel zetmeel)
1 eetl rijstwijn
2 bosuitjes
2 steranijs
8 gedroogde chili pepers
1/2 eetl Sichuan peper
1 eetl doubajiang
1 theel dou-chi
4 teentjes knoflook
4 cm gember
3 eetl olie

Garnering:
koriander blad
bosuitjes (groene deel)

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng dan het zout en de rijstwijn erdoor en laat dit 10 minuten intrekken. Dan de opgeloste maizena erdoor scheppen zodat elk stuk vlees bedekt is.
Snijd de bosuitjes (witte deel), de knoflook en de gember fijn. Verhit in een pan water en blancheer de tauge voor 1 minuut. Giet af en schep de tauge in een kom.
Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de helft van de pepers, de helft van sichuan peper en de steranijs todat de geur vrijkomt. Voeg dan de gember, de knoflook en de bosuitjes toe en bak voor 30 seconden. Dan de doubajiang en de dou-chi toevoegen en bak totdat de olie vrijkomt. Vervolgens 1000ml water toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten vor 20 minuten sudderen. Verwijder dan de vaste onderdelen zodat alleen de bouillon overblijft. Voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Na 30 seconden schep het vlees uit de pan en leg deze op de tauge. Leg de overige chili pepers en de Sichuan peper op het vlees. Schep de bouillon erover. Verhit in een wok 2 eetl olie en giet dit over het vlees. Garneer het met de koriander en de bosuitjes en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139942