banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Shui Zhu
Sichuan gekookt rundvlees

Ingrediënten:
150 gr biefstuk of ossenhaas
125 gr tauge
1/8 theel zout
2 eetl maizena + 1 eetl water (bij voorkeur zoete aardappel zetmeel)
1 eetl rijstwijn
2 bosuitjes
2 steranijs
8 gedroogde chili pepers
1/2 eetl Sichuan peper
1 eetl doubajiang
1 theel dou-chi
4 teentjes knoflook
4 cm gember
3 eetl olie

Garnering:
koriander blad
bosuitjes (groene deel)

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng dan het zout en de rijstwijn erdoor en laat dit 10 minuten intrekken. Dan de opgeloste maizena erdoor scheppen zodat elk stuk vlees bedekt is.
Snijd de bosuitjes (witte deel), de knoflook en de gember fijn. Verhit in een pan water en blancheer de tauge voor 1 minuut. Giet af en schep de tauge in een kom.
Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de helft van de pepers, de helft van sichuan peper en de steranijs todat de geur vrijkomt. Voeg dan de gember, de knoflook en de bosuitjes toe en bak voor 30 seconden. Dan de doubajiang en de dou-chi toevoegen en bak totdat de olie vrijkomt. Vervolgens 1000ml water toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten vor 20 minuten sudderen. Verwijder dan de vaste onderdelen zodat alleen de bouillon overblijft. Voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Na 30 seconden schep het vlees uit de pan en leg deze op de tauge. Leg de overige chili pepers en de Sichuan peper op het vlees. Schep de bouillon erover. Verhit in een wok 2 eetl olie en giet dit over het vlees. Garneer het met de koriander en de bosuitjes en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923