banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Shui Zhu
Sichuan gekookt rundvlees

Ingrediënten:
150 gr biefstuk of ossenhaas
125 gr tauge
1/8 theel zout
2 eetl maizena + 1 eetl water (bij voorkeur zoete aardappel zetmeel)
1 eetl rijstwijn
2 bosuitjes
2 steranijs
8 gedroogde chili pepers
1/2 eetl Sichuan peper
1 eetl doubajiang
1 theel dou-chi
4 teentjes knoflook
4 cm gember
3 eetl olie

Garnering:
koriander blad
bosuitjes (groene deel)

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng dan het zout en de rijstwijn erdoor en laat dit 10 minuten intrekken. Dan de opgeloste maizena erdoor scheppen zodat elk stuk vlees bedekt is.
Snijd de bosuitjes (witte deel), de knoflook en de gember fijn. Verhit in een pan water en blancheer de tauge voor 1 minuut. Giet af en schep de tauge in een kom.
Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de helft van de pepers, de helft van sichuan peper en de steranijs todat de geur vrijkomt. Voeg dan de gember, de knoflook en de bosuitjes toe en bak voor 30 seconden. Dan de doubajiang en de dou-chi toevoegen en bak totdat de olie vrijkomt. Vervolgens 1000ml water toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten vor 20 minuten sudderen. Verwijder dan de vaste onderdelen zodat alleen de bouillon overblijft. Voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Na 30 seconden schep het vlees uit de pan en leg deze op de tauge. Leg de overige chili pepers en de Sichuan peper op het vlees. Schep de bouillon erover. Verhit in een wok 2 eetl olie en giet dit over het vlees. Garneer het met de koriander en de bosuitjes en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814331