Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Shui Zhu
Sichuan gekookt rundvlees

Ingrediënten:
150 gr biefstuk of ossenhaas
125 gr tauge
1/8 theel zout
2 eetl maizena + 1 eetl water (bij voorkeur zoete aardappel zetmeel)
1 eetl rijstwijn
2 bosuitjes
2 steranijs
8 gedroogde chili pepers
1/2 eetl Sichuan peper
1 eetl doubajiang
1 theel dou-chi
4 teentjes knoflook
4 cm gember
3 eetl olie

Garnering:
koriander blad
bosuitjes (groene deel)

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng dan het zout en de rijstwijn erdoor en laat dit 10 minuten intrekken. Dan de opgeloste maizena erdoor scheppen zodat elk stuk vlees bedekt is.
Snijd de bosuitjes (witte deel), de knoflook en de gember fijn. Verhit in een pan water en blancheer de tauge voor 1 minuut. Giet af en schep de tauge in een kom.
Verhit in een wok 1 eetl olie en bak de helft van de pepers, de helft van sichuan peper en de steranijs todat de geur vrijkomt. Voeg dan de gember, de knoflook en de bosuitjes toe en bak voor 30 seconden. Dan de doubajiang en de dou-chi toevoegen en bak totdat de olie vrijkomt. Vervolgens 1000ml water toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten vor 20 minuten sudderen. Verwijder dan de vaste onderdelen zodat alleen de bouillon overblijft. Voeg dan het vlees toe en breng aan de kook. Na 30 seconden schep het vlees uit de pan en leg deze op de tauge. Leg de overige chili pepers en de Sichuan peper op het vlees. Schep de bouillon erover. Verhit in een wok 2 eetl olie en giet dit over het vlees. Garneer het met de koriander en de bosuitjes en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911507