logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rawon Bebek
donkere vleessoep met eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend (kuiken/jong)
1500 ml water
75 gr tauge, geblancheerd
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
5 kluwak/keluak, geweekt
3 sjalotnes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 theel zout

Pelengkap:
complentair:
sambal
limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het water en de eend toe en kook het langzaam gaar.
Schep de soep in een kom en strooi er wat tauge over. Serveer het met de complementair.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420300