Rawon Bebek
donkere vleessoep met eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend (kuiken/jong)
1500 ml water
75 gr tauge, geblancheerd
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
olie
Haluskan:
bumbu:
5 kluwak/keluak, geweekt
3 sjalotnes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 theel zout
Pelengkap:
complentair:
sambal
limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het water en de eend toe en kook het langzaam gaar.
Schep de soep in een kom en strooi er wat tauge over. Serveer het met de complementair.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Bening - gestoofde spinazie met mais
- Nasi Tomat - tomatenrijst
- Sup bayam labu kuning - spinazie soep met pompoen
- Pekingeend
- Bla-o Gang-Luang - tonijn curry
- Getuk Lindri 2 - Cassave-kokos cake
- Miang Pla Too - gekruide makreelsalade
- Wadjik ketan
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...