Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rawon Bebek
donkere vleessoep met eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend (kuiken/jong)
1500 ml water
75 gr tauge, geblancheerd
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
5 kluwak/keluak, geweekt
3 sjalotnes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 theel zout

Pelengkap:
complentair:
sambal
limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het water en de eend toe en kook het langzaam gaar.
Schep de soep in een kom en strooi er wat tauge over. Serveer het met de complementair.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 385 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911441