Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Rajang Ayam - kip in een pittige rode saus uit Lombok

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rajang Ayam
kip in een pittige rode saus uit Lombok

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
9 sjalotjes
3 salam blaadjes
3 cm lengkuas/laos
4 tomaten
250 ml heet water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
6 rode rawits
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en blancheer de tomaten. Verwijder de schil en pureer daarna de tomaten. Snijd de kip in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu, de salam en de laos toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert.
Dan de tomaten toevoegen en meng goed. Vervolgesn het water toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 530 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915675