Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Rajang Ayam - kip in een pittige rode saus uit Lombok

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rajang Ayam
kip in een pittige rode saus uit Lombok

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
9 sjalotjes
3 salam blaadjes
3 cm lengkuas/laos
4 tomaten
250 ml heet water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
6 rode rawits
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en blancheer de tomaten. Verwijder de schil en pureer daarna de tomaten. Snijd de kip in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu, de salam en de laos toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert.
Dan de tomaten toevoegen en meng goed. Vervolgesn het water toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420755