Rajang Ayam
kip in een pittige rode saus uit Lombok
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kip
9 sjalotjes
3 salam blaadjes
3 cm lengkuas/laos
4 tomaten
250 ml heet water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
6 rode rawits
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en blancheer de tomaten. Verwijder de schil en pureer daarna de tomaten. Snijd de kip in stukjes en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu, de salam en de laos toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat het van kleur verandert.
Dan de tomaten toevoegen en meng goed. Vervolgesn het water toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dak Galbi - pittige kip met groenten
- Babi ketjap
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Tengleng - Stoofpot van geitenvlees
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Semur Bebek Pedas - stoofpotje van eend in pittige saus
- Risolles
- Bakso Penyet Sambal Gledek - gehaktballetjes met een pittige sambal
- Sambal (Goreng) Gadang - rundvlees met aardappelen in een pittige saus
- Rujak udang karang - roedjak van kreeft
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...