Printil Ayam Masak Tomat
gehaktballetjes in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippengehakt
1/2 theel zout
1/4 theel ketumbar
1 tomaat
4 rode rawits
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 lente-ui
100 ml water
100 ml kippenbouillon
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes van 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het gehakt met het zout en de ketumbar en vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de rawits toe en bak deze zacht.
Voeg dan de balletjes toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout, de peper en de plamsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water en de bouillon toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Ayam Dimasak Putih - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...