Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Printil Ayam Masak Tomat - gehaktballetjes in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Printil Ayam Masak Tomat
gehaktballetjes in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippengehakt
1/2 theel zout
1/4 theel ketumbar
1 tomaat
4 rode rawits
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 lente-ui
100 ml water
100 ml kippenbouillon
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes van 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten van de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het gehakt met het zout en de ketumbar en vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de rawits toe en bak deze zacht.
Voeg dan de balletjes toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout, de peper en de plamsuiker toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water en de bouillon toevoegen en kook het verder gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091938