logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang Ayam
rendang van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 zware kip
3 asam kandis
1 1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 theel, trasi bakar
100 ml water
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
4 salam blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks,
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 kaneelstokje (4-5 cm)
5 kardemompeulen
2 theel, ketumbar
3 kruidnagels
1 theel, nootmuskaat
2 theel, witte peper
5 tabia bun
1 mesoyi stokje
3 serehstengels

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem kandis met de palmsuiker, de trassi en het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe, de asemkandis mengsel en voeg de salam, de jrut purut en het kunyit blad toe. Laat het geheel eerst 15 minuten zachtjes koken en voeg dan het vlees en het zout toe. Zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is, het vocht verdampt is, de saus ingedikt is en de olie vrijgekomen is.

Add comment

Submit

who is online

We have 37 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160400