Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
2 Comments
Rendang Ayam - rendang van kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rendang Ayam
rendang van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 zware kip
3 asam kandis
1 1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker)
2 theel, trasi bakar
100 ml water
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
4 salam blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks,
14 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 kaneelstokje (4-5 cm)
5 kardemompeulen
2 theel, ketumbar
3 kruidnagels
1 theel, nootmuskaat
2 theel, witte peper
5 tabia bun
1 mesoyi stokje
3 serehstengels

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem kandis met de palmsuiker, de trassi en het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe, de asemkandis mengsel en voeg de salam, de jrut purut en het kunyit blad toe. Laat het geheel eerst 15 minuten zachtjes koken en voeg dan het vlees en het zout toe. Zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is, het vocht verdampt is, de saus ingedikt is en de olie vrijgekomen is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Jaap · 4 years ago
    I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
    Jaap
  • This commment is unpublished.
    KokkieBlanda · 4 years ago
    @Jaap no, the released oil fries the chicken. No extra frying needed

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420658