Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Bahan-bahan: ingrediënten; 1 zware kip 3 asam kandis 1 1/2 eetl. gula jawa (palmsuiker) 2 theel, trasi bakar 100 ml water 1000 ml dikke kokosmelk (santen asli) 6 jeruk purut blaadjes 1 klein kunyit blad 4 salam blaadjes zout naar smaak
Cara membuat: Bereiding: Snijd de kip in stukken. Meng de asem kandis met de palmsuiker, de trassi en het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe, de asemkandis mengsel en voeg de salam, de jrut purut en het kunyit blad toe. Laat het geheel eerst 15 minuten zachtjes koken en voeg dan het vlees en het zout toe. Zachtjes laten stoven totdat het vlees gaar is, het vocht verdampt is, de saus ingedikt is en de olie vrijgekomen is.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda